12 soorten voedsel die je moet vermijden als je af wilt vallen

We kennen allemaal het gevoel wanneer we ons overgeven aan onze favoriete ongezonde maaltijd. Het is bijna als een drug, en je voelt het al na één hap in je lichaam.  De suiker giert door je aderen en je voelt je weer even energiek, maar dan slijt die high snel en blijf je achter met een lege maag en een laag energieniveau.

En dan zijn er nog de schuldgevoelens die daarna komen, omdat we weten dat we dat voedsel om te beginnen niet hadden moeten eten! Maar wat doe je als telkens als iemand op het werk of bij sociale gelegenheden cake of chips aanbiedt, hoe vaak ze ook zeggen dat we het niet moeten eten? Wat is de beste manier om deze verleidingen te vermijden? Hier zijn 12 voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden!

12 ongezonde voedingsmiddelen om te vermijden

1. Pizzasaus bevat veel suiker, vooral in de merken van lage kwaliteit, wat een grote nee-nee is als je probeert af te vallen.

2. Wit brood en pizza’s uit restaurants bevatten veel koolhydraten en bevatten ook conserveringsmiddelen die invloed kunnen hebben op hoe je je voelt.

3. Hamburgers en ander rood vlees zijn rijk aan verzadigde vetten, die je cholesterolgehalte verhogen en je een risico op hart- en vaatziekten geven.

4. Light frisdrank is een trendy drankje op het ogenblik, maar het is eigenlijk een chemische cocktail, of meer bepaald een cocktail van kunstmatige zoetstoffen.

5. Soms worden sappen op de markt gebracht als gezonde alternatieven voor frisdrank, maar zelfs 100% vruchtensappen kunnen veel suiker en calorieën bevatten.

6. Friet is vaak gemaakt van zetmeelrijke aardappelen die gefrituurd zijn op een manier die ze moeilijk verteerbaar maakt en je slechte cholesterolgehalte kan verhogen.

7. IJs zit vol met verzadigd vet en andere ingrediënten met lange namen die je niet kunt uitspreken.

8. Snoeprepen zitten vol geraffineerde witte suiker, maïssiroop, palmolie, en andere ingrediënten die je insuline kunnen doen pieken.

9. Frisdrank is als snoep in vloeibare vorm; behalve dat het je bloeddruk verhoogt en je risico op gewichtstoename verhoogt, bevat frisdrank ook schadelijke chemicaliën die in verband gebracht worden met hartziekten en zwaarlijvigheid.10. Aardappelchips zijn gemaakt met geraffineerd wit meel en veel vet, wat op den duur hoge cholesterolwaarden en gewichtstoename kan veroorzaken.

11. Alcoholische dranken zitten vol calorieën die in vet veranderen als je ze drinkt; ze verminderen ook je remmingen zodat je gemakkelijk meer eet dan je zou moeten.

12. Romige soepen, zoals die met room van champignonsoep, kunnen veel vet en natrium bevatten, dankzij alle verdikkingsmiddelen.

Aanbevolen Artikelen