5 redenen waarom het verstandig is iedere dag een green juice te drinken!

Als je aan green juice denkt, denk je misschien aan speciale koudgeperste sappen die je bij een speciaalzaak moet halen. Maar de waarheid is dat het gemakkelijk is om thuis je eigen green juice te maken, en het hoeft niet duur te zijn. In feite kan het toevoegen van verse sappen aan je dieet je op de lange duur zelfs geld besparen. Hier zijn vijf redenen waarom het verstandig is om een dagelijkse green juice aan je dieet toe te voegen.

1. Green juices zijn licht op de maag

Omdat een green juice gemaakt is van bladgroenten, zijn ze voor je lichaam veel gemakkelijker te verwerken dan bijvoorbeeld vruchtensap, wat zwaar op de maag kan liggen en spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Omdat ze gemakkelijker te verteren zijn, helpen deze superdranken ons lichaam sneller te genezen en laten ze toe dat voedingsstoffen gemakkelijker onze cellen bereiken. Wanneer we ons spijsverteringsstelsel een pauze geven door moeilijker te verteren voedingsmiddelen te vermijden, is het eindresultaat dat we ons zowel tijdens de vertering als erna beter voelen. Het toevoegen van green juices van welke soort dan ook (alleen greens of groene groenten + fruit) kan ook de vertering van andere voedingsmiddelen verbeteren.

2. Green juices bevatten veel voedingsstoffen

Een green juice is niet alleen gemakkelijker te verteren, maar bevat ook een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen die je lichaam kunnen helpen genezen en gezond blijven. Er zitten een aantal belangrijke voedingsstoffen in greens, waaronder vitamine K, bèta-caroteen, aminozuren en meer. Als je een sap van deze groenten drinkt of ze aan je smoothies toevoegt, krijg je op een gemakkelijke manier de juiste voedingsstoffen binnen. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor kant-en-klare green juices van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld die van Orangefit.nl!

3. Green juices geven energie

Behalve de energie die we uit koolhydraten en vetten halen, geven green juices ons ook natuurlijke hoeveelheden energie uit vitaminen en mineralen. Je hebt langer een vol gevoel na het drinken van green juice, omdat het vol zit met vezels en ook met vitaminen en mineralen. En het beste deel? Groene groenten bevatten geen verzadigde vetten of cholesterol, dus je krijgt alle voedingsstoffen binnen zonder schuldgevoel!

4. Green juices zijn goed om af te vallen

Als je een green juice drinkt, vooral op een lege maag in zijn pure vorm (zonder fruit), kan het je lever helpen ontgiften en helpen bij een gezonde spijsvertering, wat vaak tot gewichtsverlies leidt. Omdat groene groenten weinig calorieën bevatten en tegelijk vezelrijk zijn, zorgt het drinken van een green juice in plaats van het eten van een lunchmaaltijd ervoor dat je niet te veel calorieën binnen krijgt maar wel een vol gevoel heb.

5. Green juices zijn goed voor je huid

Omdat green juices afkomstig zijn van groenten, bevatten ze natuurlijke hoeveelheden antioxidanten die de gezondheid van je huid kunnen helpen verbeteren. Dit is een gevolg van vitamine C en bèta-caroteen die in groene groenten voorkomen, en van andere voedingsstoffen die je lichaam een oppepper geven en veroudering van de huid tegen gaan. Regelmatige consumptie van deze superdranken kan helpen rimpels en tekenen van veroudering te verminderen en de algehele teint en kleur van de huid te verbeteren.

De volgende keer dat je erover denkt om een sapje of smoothie voor jezelf te maken, overweeg dan om er wat groene groenten aan toe te voegen! Je zult je lichaam er goed mee doen!

Aanbevolen Artikelen