Zo kan je genieten van buiten koken

In de zomer zijn we het liefst zoveel mogelijk buiten. Wat is er nu aangenamer dan genieten van een heerlijke avondmaaltijd in het zonnetje? En als deze gerechten ook nog eens bereid zijn in je eigen buitenkeuken, smaken ze waarschijnlijk nóg beter. In dit artikel hebben we het niet alleen over het grillen van vlees op de barbecue. Er zijn verschillende manieren en kookgerei om buiten gerechten te bereiden.

Het voordeel van buiten koken

Als je wil kan je de tuin transformeren in een uitgeruste eetruimte, met alle comfort die je nodig hebt. Door de opkomst van buitenkeukens is buiten koken een stuk gemakkelijker én plezieriger geworden. En je hoeft echt geen luxe buitenkeuken of tuin te hebben of buiten te kunnen koken. Hieronder lees je op welke manieren je kan genieten van een heerlijk zomers gerecht.

De klassieke barbecue

Als je aan buiten koken denkt, denk je waarschijnlijk direct aan barbecueën. Je hebt niet per se een luxe buitenkeuken nodig  om van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht te kunnen genieten. Met een barbecue en de bijbehorende accessoires kan je de lekkerste gerechten maken. Er zijn tal van barbecues verkrijgbaar, dus ga op ontdekkingstocht en bekijk welke het beste bij jouw behoeften past. Van vlees tot vis en van groenten tot gevuld stokbrood, in principe kan alles op de barbecue bereid worden.

Pizza’s maken

Veel mensen zijn dol op pizza. Deze Italiaanse deegbodem gevuld met ingrediënten wordt bijna altijd in de oven gebakken. Maar nu is het tijd om het bakken van pizza’s te ontdekken vanuit je eigen achtertuin. Dit wordt gegarandeerd een verrassende ervaring. Het is heel eenvoudig, het enige wat je nodig hebt is een pizzasteen en een barbecue-afdekking, zodat de pizza gelijkmatig van boven en onder verwarmd wordt. Vergeet ook niet een pizzaschep, waarmee je de pizza’s eenvoudig van de barbecue kunt halen.

Een luxe buitenkeuken

Met de aanschaf van een buitenkeuken kan je alle gerechten in de tuin bereiden en nóg meer genieten van het buitenleven. Warme dampen en etensgeuren zijn verleden tijd. Als je op zoek bent naar meer culinaire mogelijkheden dan alleen vlees grillen, is een buitenkeuze een perfecte keuze. Een buitenkeuken kan je geheel naar eigen wens laten samenstellen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse varianten en afmetingen, zodat je het zo uitgebreid kan maken als je zelf wilt. Je kan kiezen voor een complete buitenkeuken of, als je een wat kleinere tuin hebt, een verrijdbare buitenkeuken op wielen.

Gasten uitnodigen

Ben je in de positie om buiten te koken, dan kan je het kookplezier delen met anderen. Denk bijvoorbeeld aan vrienden of familieleden. Koppel een thema aan de avond in je gezellige tuin en geef ze bij aankomst een zomers welkomstcadeau. Denk aan zonnebrillen met opdruk op pootjes. De opdruk kan bestaan uit de naam van de gast of een leuke tekst. Ook bedrukte koeltassen komen goed van pas om de boodschappen koel te houden. Met alle lekkernijen, drankjes, mooi weer en gezelschap van de gasten wordt het vast en zeker een geslaagde avond.

Aanbevolen Artikelen