Hoe kan je jouw gezonde voornemens toch volhouden?

Veel mensen plannen vanaf januari een aantal flink gezonde voornemens in, maar het zijn vaak dezelfde groep mensen die het vanaf de tweede week al niet meer volhouden. Ook is er uiteraard de groep die elke week zegt ‘’maandag te beginnen met gezond leven’’. In werkelijkheid blijkt het volhouden van uurtjes in de sportschool en het gezond eten op kantoor toch iets minder makkelijk dan elke zondagavond weer wordt verwacht; met als resultaat? Terug bij af. En opnieuw beginnen. Wil je een aantal tips om die gezonde voornemens toch vol te houden? We voorzien je er graag van 4! Lees snel met ons mee.

Samen met collegaatjes

Het aannemen van een gezonde levensstijl is al snel een stukje makkelijker als je er niet alleen voor staat. ‘’Samen staan we sterker dan alleen’’. Wellicht kan je een van jouw collega’s strikken om samen de gezonde strijd aan te gaan? Kunnen jullie lunchgerechten delen, samen sporten na werktijd en de alcoholische versnapering op de vrijdagmiddag samen laten staan! 

Gezonde lunch

Voor velen blijkt het nuttigen van een gezonde lunch een moeilijke opgave. Eigenlijk gek, want veel heb je er niet voor nodig. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je letterlijk een brood en een soort beleg hebt liggen, en je dus ook niet in de verleiding komt voor andere lunches. Een andere fijne tip zijn Mepal lunchpotten; kun je je yoghurt gewoon koud vanaf huis meenemen, of je salade gemakkelijk in bewaren! 

Sporten, sporten, sporten! 

Wil je graag een paar kilootjes kwijt, is het van groots belang dat je begint met gezond eten. Maar, afvallen gaat uiteraard sneller als je wekelijks een aantal uurtjes gaat sporten. Onze tip? Zorg dat je je sportspullen mee naar kantoor neemt en dat je direct als de werkdag klaar is, de loopband of het roeiapparaat opduikt! Als je het uurtje sporten na jouw lange werkdag erop hebt zitten, staat niets jou meer in de weg om heerlijk op de bank te ploffen (zonder bak chips)! 

Wees niet te streng

Als jouw collega jarig is, neem dat puntje taart dan gewoon! Als je jezelf straft of te streng voor jezelf bent, zal je het gezonde leven een stukje minder lang en goed vol kunnen houden; zonde. Dus probeer af en toe heus nog wel te genieten. En als je de avond chillen in de vorige paragraaf liever wel doet met een zakje chips op schoot, dan moet je dat gewoon lekker doen! 

 

Aanbevolen Artikelen