De lente is nu écht begonnen

En dus wordt het tijd om de barbecue weer uit de schuur te trekken en het eerste barbecuefeestje weer te gaan plannen. Je kunt natuurlijk naar de supermarkt gaan en daar wat spiesjes en hamburgertjes halen, maar dan wordt het nooit écht een feestje. Je zult merken dat je, wanneer je kiest voor echt goed vlees, veel meer zult genieten van de barbecue. Maar hoe kom je nu aan echt goed vlees voor op de barbecue? Je kunt hiervoor een bbq pakket bestellen. Je hebt dan de keuze uit verschillende bbq pakketten met verschillende inhoud. Ga voor een bbq pakket met angus beef, varkenshaassaté en kippendijfilet. Of misschien is het wel een idee om eens uit je comfort-zone te stappen en een bbq pakket met wild (hertenvlees en wild zwijn) te bestellen.

Wacht nog even met dat brood!

We kennen allemaal het grootste gevaar van barbecueën. Dat je je al volgegeten hebt aan brood met kruidenboter nog voor het eerste stuk vlees of vis van de barbecue komt. Dat is natuurlijk niet waarvoor je het barbecuefeestje hebt geregeld. En dus is het belangrijk om de gesneden stokbroden en de kruidenboter pas op tafel te zetten als het vlees bijna klaar is. Mensen ruiken dan de heerlijke geuren van de barbecue en de magen beginnen te rommelen. Er is dan nog net wat tijd om een stukje brood met kruidenboter te eten voor de chef roept dat er vlees gehaald kan gaan worden. Tijdens het barbecueën kan het brood gebruikt worden om de heerlijke vleessappen van, bijvoorbeeld, de angus- of de hertenbiefstuk, te kunnen opeten.

Kies side-dishes die in de smaak vallen

Tenzij je een heel select fijnproevers gezelschap hebt uitgenodigd is de kans vrij groot dat mensen zich niet wagen aan vreemde side-dishes. Natuurlijk is het hartstikke leuk om een couscoussalade met rode sinaasappel te maken, maar als niemand er van eet, is dat gewoon zonde. Kies daarom voor side-dishes die altijd een succes zijn: een heerlijke, romige eiersalade, een groene salade (met niet al te moeilijke ingrediënten) en een pastasalade. Meer is echt niet nodig en als je toch nog wat te kort denkt te komen, dan snij je nog een stokbrood aan en serveer je dat met kruidenboter en filet américain.

En wat denk je van het drinken?

Op de een of andere manier zijn bier en barbecue zo’n beetje onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat is, natuurlijk, prima. Je kunt er voor de liefhebbers nog wat gekoelde witte wijn of rosé bij schenken en voor iedereen die de BOB is fris. Maar wanneer je hebt besloten om te gaan voor het bbq pakket met wild, dan is het wel zo fijn om ook te kiezen voor bijpassende drankjes. Ga in dat geval voor donker bier en rode wijn.

 

Aanbevolen Artikelen