7 food-trends uit de 2000’s die we nog niet vergeten zijn

In de jaren 2000 ontstonden allerlei nieuwe voedingstrends. Zo waren er koolhydraatarme diëten en rauwkostdiëten. Als reactie op deze diëten begonnen restaurants gezondere gerechten op hun menu’s aan te bieden. Veel mensen raakten echter ook geïnteresseerd in andere soorten diëten omdat ze vonden dat deze veranderingen voor hen niet radicaal genoeg waren. Laten we eens kijken naar 7 van de slechtste eettrends uit dit decennium:

1. Fondue

Een opleving van de populariteit van fondue begon in de late jaren 2000/begin jaren 2010, waarbij mensen vaak fondue feestjes organiseren waar ze hun eigen eten koken. Een typische fondue party bevat verschillende kaasfondues en chocoladefondues. Deze trend heeft zich echter ook uitgebreid tot vele soorten kookstijlen, waaronder Koreaanse BBQ, gehaktballetjes op basis van pho bouillon, ma po tofu, kip tikka masala saus om naanbrood in te dopen, enz. en is daarmee een containerbegrip voor alle ‘vintage’ eettrends die een comeback beginnen te maken.

2. Macarons

Dit Franse gebak werd wereldwijd populair in het begin van de jaren 2000 toen bakkerijen ze overal begonnen te verkopen. Het is nu in veel landen een gangbare trend om macarons te maken of te eten. De populairste smaken zijn meestal vanille, chocolade, pistache, framboos, en matcha groene thee. De meest unieke smaken die bakkers aanbieden neigen echter meer naar de bizarre kant, zoals spek, bubblegum, chilipeper, lavendel, sojasaus, avocado, pindakaas &; jelly

3. Ovenschotels

Een opleving van de populariteit van eenpansgerechten begon in het begin van de jaren 2000 toen verschillende TV netwerken programma’s begonnen uit te zenden waarin beroemdheden hun recepten deelden voor eenpansgerechten met comfort-food. Een van die beroemdheden was Rachael Ray die er een hele carrière van gemaakt heeft mensen te leren koken met eenvoudige instructies en heerlijke recepten. Dit is nu een belangrijke trend waarbij veel mensen eenpansgerechten gebruiken als middelpunt van hun vakantiefeestjes.

4. Cupcakes

Een opleving van cupcakes begon in het begin van de jaren 2000 toen verschillende TV programma’s, boeken en tijdschriften de mensen leerden hoe ze thuis gemakkelijke desserts konden maken. Een typische cupcake heeft een dunne cakebodem, gevuld met glazuur dat meestal wordt afgemaakt met hagelslag of andere garnituren om het een speciaal uiterlijk te geven. De populairste smaken zijn vanille, chocolade, neonkleurige suikerspin, gezouten karamel, Nutella & Oreos

5. Bacon Nation

Bacon Nation verwijst naar het feit dat spek aan de meeste gerechten is toegevoegd door iedereen, van fijnproevers tot grillers in de achtertuin. Grillen in de achtertuin was een belangrijke trend vanaf het begin van de jaren 2000 toen op TV verschillende programma’s begonnen te draaien over hobby’s met eten. Een van die programma’s was Man v. Food waarin de nadruk werd gelegd op wild ongezond voedsel dat ook superlekker is! Spek vind je nu op bijna elk gerecht, van salades tot smoothies tot repen.

6 Charcuterie

Charcuterie verwijst naar vlees dat als tapas bij andere voorgerechten wordt geserveerd, nadat mensen begonnen te experimenteren met verschillende kruiden en smaakmakers voor gepekeld vlees. De beste plaats om met deze trend te beginnen is door een ‘charcuterie party’ te organiseren waar je allerlei soorten kazen, chutneys, jam, pate’ uitstrooit. Het is altijd leuk om er wat crackers, fruit, en wijn bij te hebben!

7. Steampunk Kitchen

Een opleving van de populariteit van steampunk begon in het begin van de jaren 2000 toen de doe-het-zelf cultuur gepopulariseerd begon te worden door shows als The Great British Baking Show. Dit is een trend waarbij je je eten er zo stoompunk mogelijk uit laat zien, wat betekent dat je allerlei gerechten tandwielen of onderdelen van machines uit het Victoriaanse tijdperk geeft. Je vindt dit mooie uurwerkstuk misschien boven op een stromboli of misschien binnenin een mooie cupcake!

Aanbevolen Artikelen