De beste food-hacks om er binnen no-time beter uit te zien

Wil je weten hoe je kunt eten als een supermodel zonder jezelf uit te hongeren? Deze food hacks en algemene gezondheidstips helpen je om af te vallen en in vorm te komen zonder je dieet ingrijpend te veranderen. Volg gewoon deze eenvoudige tips en je bent op weg om er geweldig uit te zien en je geweldig te voelen!

1. Voeg calcium aan je dieet toe

Calcium is een voedingsstof die essentieel is voor de sterkte en vorming van botten en tanden, en het is vooral belangrijk voor tienermeisjes als ze uitgroeien tot vrouwen. De aanbevolen dagelijkse inname van calcium voor tienermeisjes (van 14-18 jaar) is 1300 milligram per dag, en stijgt licht tot 1300 milligram per dag tijdens de vroege volwassenheid (tot de leeftijd van 25). Voedingsmiddelen zoals yoghurt (vooral Griekse yoghurt), kaas, groene bladgroenten zoals boerenkool en broccoli, amandelen, of sesamzaad zijn allemaal prima bronnen van calcium.

2. Eet ‘s avonds appels

Een appel per dag houdt de dokter weg – maar niet als je hem deze week al 5 keer bezocht hebt! Het is bewezen dat het eten van appels (of welk fruit dan ook in het algemeen) voor het slapengaan je slaapkwaliteit bevordert, en je een geweldige huid geeft.

3. Zet de verwarming lager

Als je op de meeste mensen lijkt, heb je er een hekel aan het koud te hebben. Maar wist je dat je huis te warm houden je huid juist kan schaden? Overmatige warmte veroorzaakt overproductie van de olieklieren in de huid, wat leidt tot verstopte poriën en puistjes – dus hou het koel!

4. Drink water!

Nu is dit iets wat we allemaal zouden moeten doen, maar met school/werk/feestjes wordt het gemakkelijk om je te laten gaan als het tijd is om wat te drinken. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water is 8 glazen per dag (dat is twee liter), en als je een helderder uitziende huid wilt, moet je nog meer dan dat drinken. Het drinken van water speelt een belangrijke rol bij het wegspoelen van gifstoffen en het verbeteren van je algehele teint.

5. Lichaamsbeweging (ja, het is echt zo eenvoudig)

Lichaamsbeweging helpt ‘feel-good’ endorfines in het lichaam vrij te maken, die kunnen helpen bij stemmingswisselingen en stressniveaus – wat leidt tot een beter uitziende huid. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig sporten ook de neiging hebben minder acne uitbraken te hebben dan niet sporters die aan ernstige acne lijden ( Harvard Health ). Plus, lichaamsbeweging stimuleert het immuunsysteem en laat het bloed door het hele lichaam pompen, wat vooral goed is voor een heldere, stralende huid!

6. Slaap goed

Dit is eigenlijk mijn favoriet van deze 6 manieren om je huid in slechts 10 dagen te verbeteren. Niet genoeg slapen kan je gezicht zichtbaar maken als donkere kringen en wallen onder je ogen, dus zorg ervoor dat je elke nacht een goede 7-8 uur slaapt! Ook is bewezen dat goed slapen de hormonen in evenwicht brengt en stress vermindert, die beide een enorme invloed hebben op je algehele uiterlijk.

Dus daar heb je het – dat zijn een paar eenvoudige manieren waarop je er in slechts 10 dagen beter uit kunt zien, als je je eraan houdt! Als een van deze niet voor je werkt, of als er iets anders is dat voor jou heeft gewerkt, laat het me dan weten in de comments. Ik hoor graag van mijn lezers!

Aanbevolen Artikelen