Waar komt de populaire cosmopolitan cocktail vandaan?

Als je ooit in een bar geweest bent en de cosmopolitan cocktail besteld hebt, gefeliciteerd! Je bent on-board met een van de populairste drankjes die er zijn. Er zijn veel verschillende soorten cocktails, maar dit is er een die nooit uit de mode raakt. Dus wat is een cosmopolitan cocktail precies? En waarom zou je hem moeten drinken? Laten we het eens uitzoeken!

New York City

De geschiedenis van de cosmopolitan cocktail gaat terug tot de jaren 1980 in New York City, waar barmannen op zoek waren naar nieuwe manieren om hun drankaanbod te mixen. Een zo’n barman was Toby Cecchini die zijn eerste Cosmo maakte door wodka te mengen met Rose’s limoensap en cranberrysap in The Odeon restaurant in New York City. Hij serveerde het als een drankje voor na het werk voor vrouwen die onderweg waren. [

Sindsdien is de cosmo echter getransformeerd van een eenvoudige cocktail voor het diner tot een volwaardige feestfavoriet, met tal van varianten die over de hele wereld opduiken. Het is ook een van de populairste drankjes geworden in bars en clubs in heel Amerika en heeft ook in veel andere landen ingang gevonden.

Hoe wordt het gemaakt?

De Cosmopolitan Cocktail bestaat uit wodka, triple sec, en cranberrysap, geserveerd op kamertemperatuur of met ijs. Een partje limoen wordt vaak ter garnering toegevoegd. Sommige variaties bevatten sinaasappellikeur in plaats van triple sec, zoals Cointreau. Daarnaast zijn er variaties die cranberrysap vervangen door een willekeurig aantal vruchtensappen, waaronder granaatappel, framboos, en perzik.

Deze variaties kunnen worden aangeduid als: cranberry cosmopolitan, orange cosmopolitan, enzovoort. Er is eigenlijk geen ‘officiĆ«le’ manier om een cosmo te maken, hoewel de meest populaire versie het klassieke recept hierboven lijkt te zijn.

Favoriet van de sterren

De Cosmopolitan Cocktail is in verband gebracht met veel verschillende beroemdheden, zoals Kim Kardashian die naar verluidt in 2008 door Lindsay Lohan met het drankje werd geĆÆntroduceerd. Andere celebs die ervan genieten zijn Katy Perry en Beyonce, Matt Damon en Reese Witherspoon

Nu weet je wat een cosmopolitan cocktail is – of tenminste hoe hij gemaakt wordt – maar vergeet niet er een te bestellen als je in de stad bent. En noem het voortaan gewoon een “cosmo”!

Aanbevolen Artikelen