Plan jij genoeg momentjes voor jezelf in?

Tijd voor jezelf. Als je een drukke agenda hebt, is dat vaak het eerste dat erbij inschiet. We lopen heel de dag te rennen en te vliegen, proberen ontelbaar veel ballen in de lucht te houden, en zouden het liefst meer dan 24 uur in een dag proppen, zodat we nog meer kunnen doen. Goed bezig, zou je denken, zo productief, maar vergeet je niet om af en toe ook een beetje aan jezelf te denken? Af en toe een klein momentje in te lassen waarin je even helemaal niks hoeft, je je even niet om anderen bekommert of met je werk bezig bent? Er zitten 24 uur in een dag, daarvan kun je er toch best iedere dag een halve ‘missen’, zodat je ook even iets kan doen waar je simpelweg blij of ontspannen van wordt?

Maar hoe doe je dat dan?

Ontspannen. Iets doen omdat je het wilt, niet omdat het moet of omdat het van je verwacht wordt. We zijn er lang niet allemaal even goed in. Vooral vrouwen staan erom bekend dat zij zichzelf nog wel eens voorbij lopen, maar ook mannen zijn er goed in, hoor. Altijd maar bezig zijn, nooit even een momentje echt rust, even alleen zijn en even doen wat jij wilt. Toch is dat wel enorm belangrijk, want voor je het weet lukt het je, ook op momenten waarop er even niks meer hoeft, niet meer om tot rust te komen, en sta je altijd ‘aan’.

Probeer iedere dag minimaal een half uurtje voor jezelf in te lassen. Even geen telefoon, even geen werk, even geen anderen blij maken. Nee, alleen maar aan jezelf denken. Waar heb jij zin in, waar heb je behoefte aan? Een goed glas witte Bourgogne? Prima idee! Tijdens het nippen aan je glas kom je lekker tot rust. Gewoon even een boek lezen of een spelletje spelen, alleen omdat je daar zin in hebt, dat kan natuurlijk ook.

Makkelijker gezegd dan gedaan?

Voor veel mensen klinkt dit als iets dat makkelijker gezegd dan gedaan is. Want waar haal je de tijd vandaan? Hoe maak je deze ‘me-time’ een routine? Simpelweg door het te doen! Iedere dag wijn bestellen is echt niet nodig, al mag het natuurlijk wel, maar iedere dag even een momentje inlassen waarop er echt niets hoeft, en iedereen je gewoon even met rust moet laten, dat lukt vaak echt wel. Even doorzetten, even de rust ervoor nemen en er een gewoonte van maken, even jezelf iedere dag een klein momentje gunnen. Voor je het weet ben je niet anders meer gewend, en ben je ervan verzekerd dat je iedere dag in ieder geval heel even een momentje helemaal voor jezelf hebt.

Aanbevolen Artikelen