Wat kook jij als je lekker lang de tijd hebt?

Op veel doordeweekse dagen is het bereiden van de warme maaltijd iets dat we even snel, snel moeten doen. We kiezen dan ook niet zelden voor gerechten die snel klaar kunnen zijn, waar we niet al te veel werk aan hebben. Zeker als we heel de dag al hebben lopen rennen en vliegen, of laat thuis zijn van ons werk, willen we gewoon niet te lang in de keuken staan, en snel aan tafel kunnen zitten om lekker te eten. Op dagen waarop we vrij zijn is dat anders. Zeker als we niets anders in de planning hebben, zijn dit van die typische dagen waarop we eens lekker de tijd kunnen nemen om uitgebreid te koken. Wat maak jij op dat soort dagen klaar? Ga je voor een lekkere pulled pork, en koop je goed procureur vlees voor het beste resultaat? Of kies je voor een ander gerecht?

Vlees langzaam laten garen

Ben je dol op vlees dat langzaam heeft kunnen garen, dan is het heerlijk als je op je vrije dag eindelijk de tijd hebt om dat rustig te kunnen doen. Alhoewel goed vlees niet veel aandacht hoeft als het op de BBQ of in een oven op de juiste temperatuur ligt, je moet wel in de buurt blijven om de boel zo nu en dan te kunnen bekijken, en op de juiste momenten in te kunnen grijpen, indien nodig. Vlees dat zich bij uitstek leent voor deze low and slow bereiding is bijvoorbeeld picanha, maar ook spareribs laat je op deze manier het lekkerst worden.

Een diner met meerdere gangen

Ben je een liefhebber van uitgebreid koken? Dan duik je op je vrije dag misschien met veel plezier de keuken in om een lekker uitgebreide maaltijd te maken. Eentje met meerdere gangen, zodat je er ook lekker lang van kunt genieten aan tafel. Een nadeel is vaak wel dat jij dan vooral in de keuken te vinden bent, terwijl de rest van het gezelschap lekker aan tafel zit te eten. Vind je dat geen probleem, en vind je het bereiden bijna nog leuker dan het opeten van de maaltijd, dan kun je je lekker uitleven.

Pannenkoeken bakken?

Heb je kinderen in huis, en heb je een dagje vrij? Wil je iets maken waar je hen echt blij mee kunt maken, en vind je het niet erg om een tijdje in de keuken te staan? Tja, dan voel je hem al aankomen: pannenkoeken bakken! Het is een klusje dat best wat tijd kost, een uurtje of meer ben je al snel bezig, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Het bakken zelf is gelukkig niet al te lastig, ook al ben je geen keukenprins(es) dan nog zal het je lukken, maar wel aardig tijdrovend. De blije gezichten van je kinderen maken echter vast en zeker veel goed, en zeg nou zelf, zo’n versgebakken pannenkoek met stroop smaakt toch heerlijk?

Aanbevolen Artikelen