United States of Food! Zo eet je als een echte Amerikaan

De Verenigde Staten werden geboren in 1776. Sindsdien hebben Amerikanen laten zien dat ze veerkrachtig en innovatief zijn door zich te vestigen als een machtig land in de wereld… Maar hoe eet je precies als een Amerikaan?

“Wat is er nodig om een echte Amerikaan te zijn?” vroeg ik me af. Deze vraag formuleerde zich tot het zoveelste lijstartikel dat ik voorbestemd was over eten te schrijven. Dus, gebruik makend van mijn aanzienlijke onderzoeksvaardigheden die alleen maar toegeschreven kunnen worden aan jarenlang naar SpongeBob Squarepants kijken, is hier de lijst die ik bedacht: 5 manieren om te eten als een echte Amerikaan.

 1) Ontbijt als een Amerikaan

Voor het ontbijt is er geen betere manier om je dag te beginnen dan met wat spek en eieren sunny-side up. In Amerika koken we onze eieren zodat je kunt zien wat je krijgt. Als het een sunny-side-up ei is, is de dooier niet helemaal doorgekookt, waardoor een lopend midden overblijft. Als de dooier helemaal doorgekookt is, is het ofwel over easy ofwel hard.

 2) Lunchen als een Amerikaan

Voor de lunch is er geen beter comfort food dan een hot dog met ketchup en mosterd erop. We serveren ze in kleine broodjes die de vorm hebben van driehoeken zodat ze perfect in je handen passen als je rondloopt in het stadion/balpark/hondenrenbaan/lokaal buurthuis tijdens de rust van welk sportevenement dan ook dat op dat moment aan de gang kan zijn. Neem zeker een grote handtas of een fanny pack mee om al je eten in te bewaren.

3) Dineren als een Amerikaan

Voor het avondeten wordt het niet Amerikaanser dan appeltaart en ijs. Maar omdat we hier in Amerika de obesitas-epidemie aan de gang hebben, kun je misschien vragen om een klein bolletje ijs in plaats van een groot, zodat je van dit heerlijke toetje niet zo veel aankomt. Je zou de appeltaart ook kunnen omruilen voor aardbeien shortcake, die net zo Amerikaans gemaakt is met echt rode aardbeien die er rijp genoeg uitzien om op te eten maar dat eigenlijk niet zijn omdat ze vol zitten met chemicaliën die ze helpen stevig en rood te blijven, ook al zijn ze gekweekt in een broeikas waar uit veiligheidsoverwegingen geen bijen binnen mogen omdat bijen dan zouden kunnen proberen de aardbeien te bestuiven en ze voor altijd te verpesten.

4) Snacks als een Amerikaan

Als je tussen de maaltijden door honger krijgt, is er geen betere manier om te snacken dan een handvol chips te eten en een hele 2-liter fles frisdrank naar binnen te werken. Zorg ervoor dat je een frisdrank kiest waar een soort onnatuurlijke kleur als blauw of paars in zit, zodat het eigenlijk op een vruchtenpunch lijkt. Drankjes met witte melk als hoofdbestanddeel zijn niet aan te bevelen; we drinken hier alleen chocolademelk (die ook geverfd is). Wil je iets echt Amerikaans, zorg er dan voor dat zowel je chips als je frisdrank uit voedingsmiddelen/fabrieken komen die eigendom zijn van dezelfde firma… maar maak je geen zorgen want die fabrieken zijn echt schoon en ze zorgen er altijd voor dat het voedsel dat ze verdelen getest wordt om te zien of het veilig is voor menselijke consumptie

5) Dessert als een Amerikaan

Voor je laatste gang is er niets Amerikaanser dan een bosbessentaart met wat vanille-ijs erop zodat je het gevoel hebt dat je gezond eet terwijl er in feite meer dan 100 gram suiker in elk plakje zit omdat de taartkorst gemaakt is van meel dat met chemicaliën gebleekt werd en alle bosbessen geplukt werden door gastarbeiders die lange uren onder de hete zon zwoegden. En vergeet niet dat dit een toetje is, geen echte maaltijd; als het een echte maaltijd was zouden we geen toetjes eten tussen voorgerecht en hoofdgerecht… nou ja, eigenlijk doen we dat nu wel een beetje maar dat komt omdat Amerika zo geweldig is (in sommige opzichten, dat wel)…

Aanbevolen Artikelen