Hoe gezonde voeding kan helpen bij verschillende gezondheidsklachten

Om deze vier afschuwelijke gezondheidskwalen een schop onder de kont te geven, vroeg men Dr. John Mandrola hen wat advies te geven over hoe ze elke aandoening kunnen afweren. Hij behaalde zijn medische graad aan de Wake Forest University School of Medicine en is gespecialiseerd in interne geneeskunde en hart- en vaatziekten in een familiepraktijk in Louisville, Kentucky.

1) Hoge bloeddruk

Veel mensen beheren hun hoge bloeddruk met medicijnen, maar dat is niet aan te raden als je hoge bloeddruk hebt die resistent is tegen behandeling met medicijnen alleen. Er zijn andere mogelijke oorzaken dan alleen een hoge zoutinname of overgewicht die nader onderzocht moeten worden, zoals coarctatie van de aorta of pheochromocytoom – tumoren van de bijnier die catecholamines (adrenaline) afscheiden en hoge bloeddruk kunnen veroorzaken.

Symptomen waar je op moet letten zijn steeds terugkerende hoofdpijn, zweetaanvallen die niets met inspanning of inspanning te maken hebben, hartkloppingen of een snelle hartslag, pijn op de borst die verergert bij inspanning of stress, ademhalingsmoeilijkheden, extreme vermoeidheid die onverklaarbaar is door andere aandoeningen of omstandigheden. Als je een van deze symptomen hebt, zoek dan onmiddellijk medisch advies.

Dr. Mandrola zegt: “Eet een dieet dat minder zout bevat (om andere redenen niet gezond), doe regelmatig aan lichaamsbeweging, en verlies gewicht.”

2) Hoge Bloedsuikerspiegel & Diabetes

Een groot deel van de bevolking lijdt aan diabetes mellitus type 2, die veroorzaakt wordt door zwaarlijvigheid en gebrek aan lichaamsbeweging. De pancreas betacellen produceren niet genoeg insuline of de lichaamsweefsels worden resistent tegen insuline zodat glucose niet in de cellen kan komen.

Symptomen zijn gewichtsverlies, overmatig dorsten en urineren, wazig zien, terugkerende infecties doordat het lichaam niet genoeg insuline kan produceren of de bloedsuikerspiegel niet goed onder controle kan houden. Als je deze symptomen hebt zoek dan onmiddellijk medisch advies.

Dr. Mandrola zegt: “Eet een gezonde voeding met weinig geraffineerde koolhydraten en suikers”.

3) Hartaanvallen & beroerte

De medische kosten voor hart- en vaatziekten bedroegen in 2006 meer dan $ 316 miljard of 31% van de totale uitgaven voor gezondheidszorg in de V.S. Er gaan meer mensen aan dood dan aan iets anders, waaronder alle vormen van kanker samen, maar ze kunnen meestal voorkomen worden door veranderingen in levensstijl, zoals niet roken en regelmatig bewegen. Symptomen waar je op moet letten zijn pijn of ongemak op de borst (kan knellend, vol of drukkend zijn), kortademigheid die verergert bij inspanning zoals een heuvel of trap oplopen, plotselinge duizeligheid, en zwakte. Als je een van deze symptomen hebt zoek dan onmiddellijk medisch advies.

Dr. Mandrola zegt: “Verlies gewicht, eet gezonde vetten met mate, beweeg regelmatig.”

4) Verminderde mobiliteit

Naarmate mensen ouder worden, worden ze vaak minder mobiel, wat leidt tot spierverzwakking die leidt tot vallen en verminderd dagelijks functioneren. Een slechte lichamelijke conditie is de meest voorkomende reden waarom oudere volwassenen vallen, wat leidt tot verwondingen die ziekenhuisopname en operaties vergen die alleen al aan Medicare betalingen ongeveer 30 miljard dollar per jaar kosten.

Symptomen om op te letten zijn: verlies van evenwicht, stijfheid in de benen en heupen bij staan of lopen, moeite met traplopen of opstaan uit een stoel zonder de handen te gebruiken als steun. Als je een van deze symptomen hebt zoek dan onmiddellijk medisch advies.

Dr. Mandrola zegt: “Doe regelmatig aan lichaamsbeweging (krachttraining met gewichten helpt het meest), voorkom vallen door hulp te krijgen om rommel in huis te verminderen, sta niet voor langere tijd.”

Aanbevolen Artikelen