De zomer is hét seizoen bij uitstek om een mooi tuinfeest te organiseren. Alhoewel we soms te maken krijgen met flinke stortbuien, is het op een groot deel van de dagen droog; wel zo fijn als je in je tuin staat. Bovendien blijft het lang licht en is het warm genoeg om ook in de avonduren nog buiten te vertoeven. Maar hoe pak je zo’n zomers tuinfeest nu het beste aan?
Geen regen aub
Er is niets dat zo’n spelbreker kan zijn tijdens een tuinfeest als regen. Helaas heb je er weinig invloed op of het gaat vallen, en moet je een goed tuinfeest ruim op tijd organiseren, waardoor op de weersvoorspellingen wachten ook geen optie is. Daarom is het altijd goed om vooraf over het regen-scenario na te denken, en maatregelen te treffen.
Een partytent biedt in de meeste gevallen uitkomst. Door deze op te zetten ben je nog steeds wel echt buiten, maar sta je toch droog. Je kunt kiezen voor modellen met open zijkanten, zodat je eigenlijk alleen een dakje hebt. Prima bij een licht buitje. De meer professionele exemplaren zijn ook aan de zijkanten gesloten, en beschermen je zo beter tegen regen en wind. Let er bij harde wind trouwens wel op dat de tent goed vast staat, want je wilt natuurlijk niet dat hij door een windvlaag weg wordt geblazen.
Zomerse hapjes en drankjes
Bij een zomers feest horen natuurlijk ook zomerse hapjes en drankje. Vooraf wijn bestellen is altijd een goed idee, want zeker gekoelde witte wijn is echt een typisch zomers drankje. Ook rosé kopen is slim, want ook dit is populair in de zomer. Zorg verder ook voor bier, fris en eventueel ingrediënten om zelf kleurrijke cocktails te mixen; lekker feestelijk.
Qua hapjes kun je alle kanten op. Chips en nootjes doen het altijd goed, net als kleine snacks of eventueel hapjes van de barbecue. Wil je het extra zomers aanpakken, kies dan voor vers fruit of andere kleurrijke hapjes; lekker, en een lust voor het oog bovendien!
Geen gedoe met de buren
Een leuk feestje wordt een stuk minder gezellig met klagende buren of zelfs de politie aan je deur. Door een beetje respect te tonen richting je buren kun je dit vaak voorkomen. Licht hen vooraf in, en nodig niet meer mensen uit dan er in je tuin passen. Wordt het te druk, dan geeft dat vaak veel meer overlast. Zorg ervoor dat de muziek niet te hard staat, zeker niet wanneer je in een rijtjeshuis woont, en zet deze naarmate het later wordt steeds een beetje zachter. Ga je goed om met je buren? Dan is het natuurlijk ook een prima idee om hen ook uit te nodigen voor je feestje!