5 Zuid-Afrikaanse gerechten die je moet proberen!

Ik ga je 5 soorten voedsel uit Zuid-Afrika laten zien die je moet proberen!

Zuid-Afrika is een prachtig en gevarieerd land, met veel verschillende klimaten en landschappen. Het heeft ook een ongelooflijke verscheidenheid aan eetculturen, dus er zijn genoeg mogelijkheden voor reizigers. Hier zijn enkele gerechten die ik aanbeveel te proberen tijdens het verkennen van dit land

1) Bobotie

Dit gerecht is afkomstig van de Kaapse Maleise gemeenschap. De naam komt van het Nederlandse woord “bobotje” dat “kleine pot” betekent, wat verwijst naar de bereidingswijze die bij het maken van dit gerecht gebruikt wordt. Het bestaat hoofdzakelijk uit gemalen rund- of schapenvlees gemengd met uien en specerijen, en dan gebakken in een taartkorst overgoten met cust ard. Meestal geserveerd met gele rijst en rozijnen, is het een zeer troostrijk gerecht dat je maag verwarmt op een koude dag!

2) Potjiekos

Dit is een traditionele Zuid-Afrikaanse stoofpot die bereid wordt door vlees (zoals hertenvlees, rundvlees, lam of struisvogel), groenten en kruiden in een driepotige gietijzeren pan urenlang boven een open vuur tot een rijke saus te laten sudderen. Het kan gegeten worden als onderdeel van het ontbijt of de lunch of als hoofdgerecht tijdens het diner. Ik raad ook aan dit gerecht te combineren met een goede wijn!

3) Bunny chow

Bunny chow is een van de bekendste Zuid-Afrikaanse gerechten in het buitenland – het bestaat uit uitgehold brood gevuld met gekruid vlees (meestal kip), groenten en zelfs ananas! Het is te koop in de meeste afhaalwinkels in de township, net als zijn neef de “pita” (die je misschien kent als een heel brood met verschillende vullingen dat gegeten wordt als alternatief voor sandwiches). Dit gerecht vindt zijn oorsprong in Durban en werd voor het eerst ge├»ntroduceerd door Indiase migranten die enkele generaties geleden op de Zuid-Afrikaanse kusten aankwamen.

4) Struisvogelsteaks

Struisvogelvlees is erg mager en het lijkt op rundvlees, dus ik raad je aan het te proberen als je dit soort steak tegenkomt. Deze vogel is inheems in Afrika (en niet in Australi├ź!) en ik vind dat hij meer eer verdient! Wist je bijvoorbeeld dat een volwassen struisvogel zich met zijn trap tegen leeuwen en luipaarden kan verdedigen? Ze produceren ook een olie die gebruikt wordt om wonden en huidinfecties te behandelen!

5) PEC (of polony/poloneck, hoe je het ook wilt noemen!)

Dit vlees bestaat uit verschillende delen van varkensvlees die samen met kruiden gehakt worden en dan in darmen gestopt worden. Het wordt gewoonlijk bij het ontbijt gegeten, maar sommige mensen vinden het misschien een beetje te pittig naar hun smaak!

Wat denk je~ heb je een van deze gerechten al eens geprobeerd? Zo niet, dan hoop ik dat dit artikel je overhaalt ze toch eens te proberen!

Aanbevolen Artikelen